tank vlotter

05-10-2015 20:18
Tank vol of leeg.

Laatst wilde ik de Burton starten, en zag dat mijn tank nog maar halfvol was (ben positief ingesteld). Dit was erg vreemd aangezien ik de dag ervoor de Burton had afgetanked. Tijdens het rijden zag ik de meter behoorlijk schommelen. En vervolgens was mijn tank "leeg". Wanneer ik over een stevige hobbel reed, was er ineens weer beweging in de meter.

 Hmmmmm, dit kon wel eens een lekke vlotter wezen. Dit probleem heb ik al eens eerder gehad. Dus weer onder de auto om de tank er onderuit te halen. Had ik toch maar dat service luikje in de kofferbak gemaakt. De eerste keer dat ik dit mee maakte, had ik berekend hoeveel kilometers ik nog kon rijden met de tank inhoud. Zodat ik een redelijk lege tank had, en deze makkelijk te verwijder was. Helaas waren mijn rekenkunsten verkeerd, en lag onder de auto te stoeien met een half volle tank.

Dit wilde ik  niet nogeens mee maken. Dus 2 liter benzine in de jerrycan, en rond rijden tot de tank een keer leeg raakt. Ja hoor de auto begint te stotteren en wil afslaan. Gauw 2 liter erin, en terug naar huis. Voor de zekerheid toch maar een benzine hevelpomp gekocht. Voor het geval dat ik me toch weer eens vergist zou hebben.

Benzinevulpijp

De slang van de hevelpomp bleef steken in de vulpijp. Dus de vulpijp losgehaald, en via de tank opening de slang geplaatst. Na veel pompen nog geen benzine. Ja hoor, de tank is dus echt leeg.

Voor de extra zekerheid toch twee krikken onder het chassis gezet. En een houten balk achter de voorwielen geschroeft. Zodat de auto niet naar achteren wil/kan rollen.

De vulpijp met zijn knikken. Hierdoor wilde de slang niet lekker door de pijp "glijden".

Benzine vlotter

De vlotter verwijderd, en bekeken waardoor deze niet meer functioneerde. De vlotter zelf was niet lek. Maar de stang waar de vlotter aan bevestigd is, loopt zeer zwaar en valt zelfs door de zwaartekracht niet naar beneden. Het filter van de vlotter, lag ook nogeens los in de tank. De vlotter doorgemeten, deze was juist (33 Ohm-leeg en 0 Ohm-vol). omdat ik bivoorbaat niet wist wat ik tegen zou komen, had ik voor de zekerheid een komplete vlotter bij Burton aangeschaft.

De nieuwe tankvlotter is geplaatst en functioneerd weer.